2012. március 14., szerda

Krumplistészta svábosan


Hozzávalók:25 dkg nagy fodros kockatészta, 60 dkg burgonya, 2 fej vöröshagyma, 1 dl olaj, 1 teáskanál pirospaprika, só
Elkészítése:
A tésztát a csomagolásán feltüntetett módon megfőzzük. Leszűrjük, majd további felhasználásig félretesszük. A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük. Az apróra vágott vöröshagymát a felhevített olajban egy kevés sóval megfonnyasztjuk. Lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a pirospaprikát. Felöntjük egy kevés vízzel, majd a tűzre visszatéve zsírjára pirítjuk. Ismét levesszük a tűzről. Hozzáadjuk a megfőtt, héjától megtisztított burgonyát. Burgonyatörővel összedolgozzuk, úgy, hogy a burgonya egy kissé darabos maradjon. Ha szükséges sóval utána ízesítünk. Összeforgatjuk a kifőtt tésztával. Uborkasalátával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése