2012. március 14., szerda

Paradicsomleves rizzsel


Hozzávalók:1 kg paradicsom, 1 közepes fej vöröshagyma, 1 csokor zellerzöld, 1 csokor petrezselyemzöld, 6-8 dl csontlé, 2-3 evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt, 5 dkg cukor, törött bors, só
A betéthez:15 dkg rizs, só
Elkészítése:
A paradicsomot megmossuk, szárát és hibás részeit kivágjuk. Összezúzzuk. Az egészben hagyott vöröshagymával, zeller- és petrezselyemzölddel feltesszük főni. Amikor megfőtt a hagymát, a zellerzöldet és a petrezselyemzöldet eltávolítjuk belőle. A főtt paradicsomot szitán átpasszírozzuk. Felengedjük a csontlével. Az olajból és a lisztből világos színű rántást készítünk. Berántjuk vele a levest. Ízesítjük sóval, törött borssal és cukorral. Jól kiforraljuk. A rizst külön edényben sós vízben puhára főzzük.Közvetlenül tálalás előtt keverjük a levesbe.


A levest készíthetjük paradicsomléből is. Ekkor 1 liter paradicsomléhez 2-3 dl csontlét adunk. Világos rántással sűrítjük. A továbbiakban pedig ugyanúgy járunk el, mint a friss paradicsomból készült levesnél.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése